Coverfoto: Ted van Aanholt

Volg mij op Mamina Art Facebook    Mamina Art Instagram   Mamina Art Youtube

 

Sinds enkele jaren hoepel ik fanatiek en combineer ik dit met verschillende dansstijlen. Dit vormt een combinatie die hoopdance wordt genoemd. Ik dans niet alleen met gewone, maar ook met LED- en vuurhoepels en kan dan ook met een optreden een feestje of evenement opluisteren. Sinds begin 2018 geef ik workshops aan kinderen en volwassenen – mannen én vrouwen, of ik kom bijvoorbeeld op evenementen, kinderfeestjes of scholen. Leenhoepels zijn altijd inbegrepen en eventueel kun je bij mij een danshoepel kopen; stuur me dan even een berichtje en dan overleggen we wat bij je past!

67808fb004acce5e27cdf6aae175796c795342deb141edf7e9b3b0d6b9750f72

foto: Joyce Meijer

Het is uiteraard mogelijk om een hoepelworkshop te boeken voor een groep mensen. In De Waard van Kekerdom hanteer ik een vrije vorm van hoopdance met verschillende muziekstijlen. We beginnen met een gezamenlijke warming-up mét hoepel en wisselen de welbekende heup-hoepeltechnieken af met technieken waarvoor de handen nodig zijn. Zo trainen we spelenderwijs uithoudingsvermogen, coördinatie en balans. Door individuele en groepsoefeningen ontstaat een speelse dynamiek waardoor iedereen lachend en met nieuwe kennis over zijn of haar lichaam toe is aan het inbegrepen drankje achteraf.

Onderstaand is een filmpje van mijn optreden tijdens Nijmegen Klinkt 2018.

Op Basisschool de Vuurvogel in Malden gaf ik in juni 2018 een vierweekse cursus aan negen leerlingen uit de onder- en bovenbouw. In deze vier lessen bouwden we aan een fijne basis binnen het hoepelen, keken we samen welke mogelijkheden de leerlingen hadden om eigen invullingen aan het programma te bieden en werkten we toe naar een kleine voorstelling, die ze met de geleerde trucs tijdens de viering aan de andere leerlingen en aan hun ouders hebben laten zien. Ben je benieuwd wat er op jouw school of op het komende kinderfeestje mogelijk zou zijn? Neem dan contact met mij op.

Reactie van een cursiste:

”Elke keer leer ik weer wat nieuws, het is zo veelzijdig en leuk om te doen. Zeker aan te bevelen: het is niet zomaar hoepelen, het is veel meer. Coördinatie, dans, beweging, balans en vooral: plezier! Marlynn legt alles met veel geduld en enthousiasme uit en als zij wat voordoet is dat prachtig om te zien. […]

Dus: doe gewoon een keer mee, trommel wat vrienden en vriendinnen op en maak er een dagje van. Eerst de workshop en dan gezellig napraten in de Waard van Kekerdom met een drankje.”